יום שני, יוני 30

הנחת פרקט במבוק



נתחיל עם ההבנה כי לא מומלץ להניח פרקט במבוק בעצמנו, אלא להשאיר זאת לבעלי מקצוע מנוסים. החסכון אולי בעלות העבודה עלול להתבטל בשל טעויות שנעשה.

עם זאת, יש לדעת את התהליכים השונים, אפילו אם אנו רק מפקחים על בעלי המקצוע, על מנת שנוכל לעמוד מולם בצורה ברורה ונכונה.

עלויות פרקט במבוק – העלויות מתחלקות לשלושה חלקים עיקריים:
• פרקט במבוק עצמו
• ספוג שמונח מתחת לפרקט, פנלים, מחיצות הפרדה, דבקים ושאר חומרים נלווים (יכול להגיע לעלויות גבוהות ביותר, יש לשים לב לנקודה זו בזמן השוואת המחירים!)
• עבודת ההנחה: עלות המתקין היא בדרך כלל לפי מטר מרובע. אם נניח את פרקט הבמבוק בעצמנו ללא נסיון קודם, יש לצפות להספק של לא יותר מ 2 מ"ר לשעה (כולל פנלים).

ההכנות
המשטח - המשטח המיועד לריצוף פרקט הבמבוק חייב להיות מפולס, נקי מלכלוכים ואבק ויבש ככל האפשר.
במידה ומדובר בבניה חדשה – עדיף להניח רצפות סוג ב' או מדה מתפלסת צמנטית (הקרוייה גם בטון מתפלס - לא גבס). אם מדובר במשטח קיים, יש לעבור עליו עם מוט ארוך ולוודא שהמשטח מפולס. ניתן למלא את השקעים במדה.
אם ישנם משטחים נוספים בבית בהם לא יהיה פרקט, יש להתאים את הגבהים למניעת יצירת מדרגה בתוך הבית.

פנלים וחיבורי ריצפה/קיר – יש להסיר את כל הפנלים ולצבוע את הקירות עד לחיבור עם הרצפה. לעבור על כל החיבור קיר/רצפה ולוודא שאין שום גבשושיות או בליטות שעלולות להפריע.

דלתות – פרקט במבוק המיושם בהנחה תופס כ 20 מ"מ גובה (גובה הפרקט 15מ"מ, הספוג 3 מ"מ, ועוד שתי מילימטרים למרווח ביטחון). יש לתאם זאת עם מתקין הדלתות (במידה מדובר בבית חדש) או לחליפין לנסר את הדלתות.

מדידות – ישנן שלוש מידות אותן יש לקחת: א) גודל השטח במ"ר המכוסה בפרקט הבמבוק ובספוג שמתחת לפרקט; ב) אורך הפנלים המיועדים; ג) אורך הפתחים/סיומות הפרקט, שם נתקין פסי אלומיניום לחיבור הפרקט עם המשטח הבא.

לאחר שהשטח נקי ומפולס, קנינו את החומרים והכל מוכן ישנו עוד שלב, ששנוי במחלוקת בקרב חלק מבעלי המקצוע, אבל המקצוענים, כמו גם ספרות ההדרכה המקצעוית, אינם מוותרים עליו – הוצאת הפרקט והשארתו בחלל החדר/דירה בין שלושה לשבעה ימים. שהות זו הכרכית לפרקט עץ מלא, כולל פרקט מבמבוק, על מנת ש"יעבוד" באקלים המקומי לפני ההנחה. אם מקבלים הצעת מחיר במעל המקצוע יש לעמוד על סעיף זה, שכן אחרת ההתאמה עלולה להיות פחות יעילה.

וכעת להנחה
ראשית, יש להחליט על כיוון הלוחות. כאן יש שלוש גישות שונות, ומהניסיון שלנו, אין הבדל מעשי גדול בינהםץ גישה אחת טוענת שבלוחות הם תמיד ניצבים לקיר עם דלת הכניסה (אגב, בסין זה ממש חובה תרבותית להניח את הלוחות כך) גישה שניה מציבה את הלוחות במקביל לקיר בו נמצאת הדלת וגישה שלישית מציבה את הלוחות בהתאם לאורך הקירות (מקביל לקיר הארוך ביותר) וללא קשר למיקום הדלת.
מבחינה מעשית, מאחר ומדובר בלוחות קטנים יחסית, אין כאן הבדלים גדולים ולכן מומלץ לקבל החלטה בהתאם לעיצוב הפנים, ואולי כדאי להתייעץ עם האדריכל/ית.

כאמור מתחת לפרקט מניחים ספוג בעובי של כ 3 מ:מ. עדיף תמיד להניח את הספוג בניצב לכיוון הנחת לוחות הבמבוק. אני ממליץ תמיד לפזר אבקת ציפורן טחונה (להשיג בשווקים בחנויות תבלינים) מתחת לספוגים. האבקה נועדה להרחיק חרקים כגון נמלים מלהקים קינים מתחת לרצפה. הפרקט עצמו חסין בפני מזיקים הקיימים בארץ. (יש המפזרים חומר הדברה בשם דיזיקטול גרגירים, אבל מנסיוני ציפורן טחונה עושה את העבודה, וללא סכונים של חשיפה לחומרים המסוכנים שבחומר הדברה חזק זה).

את הנחת הפרקט נתחיל תמיד בפינה הימנית הרחוקה של השטח אותו אנו רוצים למלא, כך שהמגרעות פונות אל הקיר. מאחר ופרקט הבמבוק יציב יחסית לסוגי עץ ועץ דחוס אחרים, אין צורך ברווח מהקיר של 8 מ"מ ואפשר גם להסתפק ב 5 מ"מ. מסיימים שורה (לרוב בחיתוך אחד הלוחות), לוקחים את השארית ומתחילים איתה את השורה השנייה. כך ניתן לחסך בחומר ולקבל מראה של "התקנה טבעית" יותר, בה לא כל הלוחות בידוק באותו גודל. אם מדובר בשטחים גדולים (סלון המחובר לפינת אוכל, לדוגמא), אפשר להתחיל בהנחה של שתי שורות במקביל.

סיום הנחית הפרקט הבמבוק צריך להתבצע בחשבה תחילה, מאחר ולעתים יש להניח את שתי השורות האחרונות ביחד, שכן קירות מפותלים ומשקופים מגבילים את הנחת השורוה האחרונה לבד

כל חדר וחדר מונחים, כמובן, בנפרד, ופרופיל T מפריד בין החדר לחלליים אחרים

בהמשך – סיומות ותחזוקת פרקט הבמבוק


בהזדמנות – 40 מ"ר פרקט במבוק גושני במחיר מדהים 210 ש"ח למ"ר מיידי
ניתן גם לקבל הזמנות לפרוייקטים עתידיים – הגעה המכולה צפויה בעוד 3 חודשים


ariyamiholdings [at] gmail.com

תוויות: ,

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

הירשם תגובות לפרסום [Atom]

<< דף הבית