יום שלישי, יולי 1

תחזוקת פרקט במבוק

רצפת פרקט במבוק הפכה ליותר ויותר נפוצה בשנים האחרונות, עם הבשלת הטכנולוגיות וההכרה הכללית באספקטים הירוקים הברורים של הבמבוק כחומר גלם.

פרקט במבוק, שנחשב לפרקט העץ מהקשים והחזקים ביותר שיש, משלב את מראה העץ החמים, הייתרונות הסביבתיים עם תחזוקה נוחה.

מהם הכללים אותם יש לשמור?

מניעה:
• ריהוט – יש להדביק או לקבע ברגלי הריהוט משטחי לבד. אם מדובר בחדר אחד או שניים, ניתן לקנות מדבקות ייעודיות. אם מדובר בכל הביית עדיף לקנות לבד בגליל (מהסוג האיכותי העבה יותר) ולהדביק אותו על כל רגלי הרהיטים. לכיסאות, המועדים לתזוזה יותר משאר הרהיטים, ניתן לחבר מדבקות יעודיות המשלבות דבק ומסמרים בצורה שתעמוד בעומסים. אחרת יש לחדש את המדבקות כל שבוע-שבועיים. (Felt Floor Protectors)

• רהיטים שעומדים על גלגלים – עדיף להחליף את הגלגלים בגלגלי גומי, או אם אפשר, בגלגלי סיליקון. במידה ומדובר בכסאות או ברהיטים שמשתמשים בהם בתכיפות גבוהה, עדיף להניח אותם על משטח הגנה.

• ניתן לשלב שטיחונים או שטיחים באזורים בהם ישנה תעבורה גבוהה, כמו בכניסות. מבחוץ, יש לשים שטיחים לניגוב רגלים בעלי שערות גבוהות בכל הכניסות לבית.

• עדיף לא לעלות על הפרקט בנעלי זיזים, או בנעלי עקב. בכלל, אני תמיד מעדיף ללכת יחף על פרקט, במיוחד על פרקט במבוק, זה נעים גם בחורף וגם בקיץ.

• יש לוודא שתחת כל העציצים יש צלחת מספיק עמוקה הקולטת את עודפי המים

• טוב לשמור על הפרקט נקי ככל האפשר – בעזרת מטאטא פשוט או משטח ניקוי יעודי. הסיבה לכך היא שאותם חלקיקים שלא מנקים עלולים ליצור את השריטות הניכרות לאחר מספר שנים.

• חשוב! לא טוב לעבור על הפרקט בשעווה, סבון, שמן או כל מוצר רצפה ביתי רגיל. כאמור, ניתן לנקות את הפרקט בעזרת מטאטא, משטח יבש ייעודי (הפועל באמצעות חשמל סטטי), או, במקרה הכי קיצוני, עם סמרטוט לח מעט, ולייבש מייד אחר כך

• יש לנקות ולייבש מייד כל כתם לכלוך – במיוחד לכלוך הנוצר ממזון ומשקאות.

• רטיבות ולחות מתמדת הם מאויבי הפרקט. למרות שפרקט במבוק עמיד יותר מסוגי עץ אחרים, יש לייבש כל כתם נוזלי, לנקות כתמים קשים במעט מאד מים, ולהקפיד על נושא זה על מנת להמנע מיצירת כתמי לחות. אפשר גם לייבש אזורים בעזרת מאוור שיישאר דלוק לילה או שניים.

• ניתן לחדש רצפת פרקט במבוק לאחר שנים של שימוש, באמצעות שיוף וציפוי בלכת אורתן (פוליאורתן בשמו המקובל) אך זהו תהליך מורכב שאותו יש לבצע בכלים ייחודיים עדיף להשאיר זאת לבעלי מקצוע. כמובן שבשל הקשיות הגבוהה של פרקט הבמבוק, החידוש ייתבצע לאחר פרק זמן ממושך בהרבה מאשר הנדרש ברצפת עץ רגילה. מקובל לדבר על פרק זמן של 10-15 שנה בין חידוש לחידוש.

לסיכום, כמו כל שמטח עץ יוקרתי אחר, משטח הבמבוק דורש את שימת הלב והתחזוקה הייחודית לו. ההבדל הוא בקשיות החומר, שבאה לידי ביטוי בעמידות לאורך זמן של הפרקט.




תוויות: ,

1 תגובות:

ב- 4 באפריל 2013 בשעה 10:51 , Anonymous מידע אודות פרקט בשרון ומפת הגעה ציין...

תודה על הכתבה המעניינת. אני מאוד אוהבת פרקט מעץ, ובהחלט שוקלת אפילו לבצע הרכבה של פרקט בסלון שלי. אני בהחלט אשקול את הנושא של עץ במבוק עכשיו.

 

הוסף רשומת תגובה

הירשם תגובות לפרסום [Atom]

<< דף הבית